Lesní lidé 1. Strom

Dhake a Lili spolu byli už dlouho, ale Lili se bála, že když je Dhake člověk tak, že může kdykoli zemřít. Protože Dhake byl jen člověk. I když mu bylo šestnáct tak se o něj moc bála. No na to ho moc milovala. Dhake se ji snažil ukliďnovat, že jen tak nezemře. Ano, ale i tak se Lili rozhodla, že vymyslí spůsob aby byl jako oni. Byl mladý takže by to chtělo mladý strom jako byl on. A nějak upravit jeho duši ne jen ji připoutat ke stromu. To bylo moc jednoduché. Přemýšlí. O tom jak ho dostat úplně do jejich světa. On věděl, že po tom Lili touží, ale kdo by jim pak pomáhal? Při jejich nedůvěřivosti? Toť záhadou, že? Ale i tak Lili měla plán. Vytvoří mu novou duši tu pak připoutá ke stromu. Ale nejprve ten nový strom musí trochu vyrůst. Tak ho poslala pro semínka. Aby mohla nový strom zasadit do půdy. A pak se musí počkat než vyroste, alespoň trochu. Dhake tedy šel pro semínka do města. Když po pár hodinách přišel tak Lili zasadila semínko vedle ní. Chtěla aby Dhake byl vedle ní. Napořád. Navždy s ní. Semínko po pár měsících vyrostlo do relativně už dobré kvality. Dhake se toho bál. Měl s toho divný pocit. Jakoby se mělo něco stát, ale Lili byla tak nadšená, že ji nechtěl zkazit tu radost co z toho měla. Takže do toho šel.

Lili už měla novou fuši ze své krve vytvořenou a tak mu ji poslala. Nejprve se musel s novou duší spojit. Dalo mu to práci, ale povedlo se. Cítil se divně. Pak omdlel. Prostě sebou plácl do mechu. Umíral. Něco se pokazilo. Lili rychle jeho duši vytáhla z hmotného těla a připoutala ji ke stromu. Ano, ale neuvědomila si, že takto bude jen strom. Takže z něj udělala strom. A bylo to. Ze své lásky měla živý strom, ale nevěděla jak udělat to aby to bylo dokončené.Vzpoměla si na čarodějku z lesa. Stihne to? Rozeběhla se lesem k čarodějce. Aby zachránila svou lásku. Doběhla k jejímu malému domku mezi bažinami. Brodila se bažinou když čarodějka přiletěla na koštěti. Ke svému domu. Lili doběhla k ní a prudce ji chytla za oblečení. Škubla s ní. " Á Lili?  Co tě přivádí zrovna za mnou?" divila se čarodějka. " Pospěš!" tahala ji za rukáv. " Potřebuji pomoci! A ty to víš!" řvala bolestí. " Ano vím..A co za to?" hrála si. " Teď není čas! Prosím!" úporně prosila Lili.

Nasedli tedy na koště a letěli ke stromu. Čarodějka mávla hůlkou a něco nesrozumitelného zamumlala. Její láska vyšla ze stromu. Lili zajásala, ale Dhake jako by ji nepoznával i když byl z její krve. To byla čarodějky daň. Udělala z něj to samé co byla Lili, ale nic si nepamatoval. Spíše Lili si nevybavil. Lili se zděšeně podívala na čarodějku. " Když se ti do měsíce povede aby si tě vybavil, bude tě mít v paměti. Když se ti to nepovede, navždy zapomene" řekla a odletěla. Lili s ním třasla, ale on byl jako hadrová panenka. Byla zoufalá. Jakto, že s ostatními komunikuje normálně, ale ji jako by neviděl?


Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ve smrti

Blíží se zima